Pepperbiff

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Ytrefilet av storfe er mørt og smakfullt kjøtt som er perfekt til biff. Den klassiske pepperbiffen var særlig populær på 80-tallet, men smaker like fantastisk godt i dag med den kremete, hotte sausen.

Ingredienser

  • 4 stk biff av ytrefilet storfe , à 200 g
  • 2 ss margarin til steking
  • 1 ts salt
  • 1 ts peppermiks

Peppersaus:

  • 3 ss margarin
  • 1 stk finhakket løk
  • 1 ts grønne pepperkorn
  • 1 ts rosépepper
  • 3 ss hvetemel
  • 3 dl oksekraft eller buljong
  • 2 dl matfløte
  • 14 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 2 ss hakket frisk kruspersille

Bakt potet:

  • 4 stk bakepotet
  • 2 dl havsalt

Sauterte grønnsaker:

  • 2 ss margarin til steking
  • 1 pk sukkererter , á 125 g
  • 1 stk rødløk
  • 8 stk rød cherrytomat
  • 1 ts salt

Slik gjør du

1. Krydre biffene med salt og pepper. Brun dem i margarin på sterk varme. Etterstek på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side (medium). La biffene hvile et par minutter før servering.

Grill gjerne biffene istedet. Pensle biffene med olje og krydre med salt og pepper. Grill de på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side

2. Smelt smøret og fres løken til den begynner å bli gyllen. Knus rosè- og grønnpepper i en morter, og fres sammen med løken. Rør inn mel og spe med varm kraft eller buljong mens du rører godt. Kok opp og la sausen småkoke i ca. 20 minutter.

3. Tilsett fløte og noen dråper sukkerkulør om du synes sausen er for lys. Smak til med salt og pepper. Server sausen som den er, eller sil den. Tilsett litt mer kraft eller fløte om sausen er for tykk.

4. Hell noe av sausen i et varmt serveringsfat, og plasser biffene forsiktig oppå. Dryss over litt grovknust rosèpepper og hakket persille.

Server for eksempel med helstekte poteter med hvitløk og dine favorittgrønnsaker.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.