Panerte koteletter med stuede grønnsaker

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Panerte nakkekoteletter med stuede rotgrønnsaker er veldig god, smakfull og enkel kosemat. Paneringen sørger her for en «crispy» overflate og et mørt saftig indre. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Salat med bakte rotgrønnsaker.

Ingredienser

  • 4 stk nakkekoteletter av svin
  • 2 stk egg
  • 2 dl brødrasp
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss revet parmesan
  • 2 ss finhakkede frisk kruspersille
  • 2 ss margarin til steking

Stuede grønnsaker:

  • 3 stk gulrot
  • 2 skive kålrot
  • 12 stk sellerirot
  • 1 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl vann , eventuelt kokevann fra grønnsakene

Slik gjør du

  1. Knekk eggene i en arbeidsbolle og pisk dem lett med en gaffel. Bland brødrasp, salt, pepper, parmesan og finhakkede urter i en skål.
  2. Tørk av kotelettene med litt kjøkkenpapir og vend dem først i egg og deretter i brødraspblandingen. 
  3. Stek dem pent brune, 2- 3 minutter på hver side. Trekk pannen vekk fra platen og legg et lokk over. La kotelettene ettersteke i ca. 5 min. 
  4. Skrell og skjær grønnsakene i terninger. Kok dem møre i lettsaltet vann. Kok også poteter møre i lettsaltet vann.
  5. Smelt smør i en kjele, tilsett mel og rør til blandingen slipper kjelen. Spe med grønnsakkraft og la sausen koke i 5 minutter før grønnsakene vendes inn.

 

 

Server panerte koteletter med stuede grønnsaker og kokte poteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.