Panerte kjøttkaker

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

En annerledes og fargerik variant av kjøttkaka. Retten lages nesten av seg selv i stekeovnen.

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig /karbonadedeig
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 14 ts malt muskat
  • 14 ts malt ingefær
  • 212 ts potetmel
  • 2 dl vann eller melk
  • 12 stk hakket løk
  • 1 dl revet hvitost
  • 3 ss strøkavring
  • 12 stk rød paprika
  • 2 ss frisk kruspersille
Vis næringsinnhold
Energi
386kcal
Fett
22.6g
Protein
29g
Karbohydrater
16.3g
Jern
3.9mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Arbeid saltet inn i kjøttdeigen til den blir seig. Bland deretter krydder og potetmel inn i deigen. Spe med melk eller vann. Spe med litt væske av gangen og arbeid dette godt inn i deigen før du sper igjen.

2. Rør inn finhakket løk og revet ost. Form til ovale kjøttkaker.

3. Bland sammen kavring, finhakket paprika og persille på en tallerken. Rull kakene i blandingen og legg over i en ildfast form. Stek kakene på 200 °C i ca. 25 minutter.

Server med gulrøtter og squash i skiver surret i smør, og potetmos tilsatt finhakket paprika og purreringer.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.