Omelettaco

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

En eggetaco, hvor selve "tortillaen" er egg, med et speilegg på. Sikkelig eggende tacobonanza! Viva egg!

Ingredienser

  • 2 stk kylling lårfilet
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 stk egg
  • 112 dl ferdigrevet ost gjerne cheddar
  • 2 stk sjalottløk
  • 14 stk søtpotet
  • 12 ss smør
  • 1 bunt liten frisk koriander

Slik gjør du

1. Hakk løk og søtpotet i små terninger. Fres dette i en middels varm stekepanne med smør til løken er blank. Sett dette til side.

2. Krydre kylling lårfilet med salt og pepper.Stek i stekeovn på 125 °C i 25 minutter. Ta kjøttet ut, og riv det opp ved hjelp av to gafler.

3. Pisk sammen 2/3 av eggene. Tilsett ost, og salt og pepper.

4. Ha smør i en liten stekepanne på middels varme. Ha en porsjon av eggeblandingen i pannen. Løft litt på blandingen, som om du skal lage omelett. Når blandingen har stivnet på toppen, knekker du et egg på "eggeomeletten". La det steke ferdig.

5. Ta eggeomeletten ut av stekepannen. Vær forsiktig, slik at du beholder den hele plommen på speilegget. Legg på grønnsaksblandingen og kjøttet, og brett tacoen sammen. Server med frisk koriander. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.