OL-Burger

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Har du laget burger før, sa du? Vel, dette er burgeren for deg som vil legge litt mer arbeid mellom de to burgerbrød! Med pølser, bacon og speilegg gir denne burgeren energi nok til en hel dag med OL-engasjement.

Ingredienser

  • 600 g kjøttdeig
  • 112 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 12 dl vann
  • 2 ss margarin eller olje til steking

  • 8 skive bacon
  • 2 stk chilipølse delt på langs
  • 4 stk egg

  • 8 blad isbergsalat
  • 8 skive bifftomat
  • 1 stk løk , i ringer

  • 4 stk grove hamburgerbrød
  • 1 ts salt
  • 2 ts grovkvernet pepper

Slik gjør du

  1. Rør inn salt og pepper i kjøttdeigen, men ikke rør for lenge. Deigen skal ikke bli seig.
  2. Del deigen i 4. Ha litt vann på en trefjøl og form deigen til runde kaker som klemmes ut til store, flate burgere.
  3. Stek bacon og la det renne av på litt papir.
  4. Stek burgerne på sterk varme i ca. tre minutter på hver side. Når burgerne snus kan du ha i pølsene i den samme pannen.
  5. Varm hamburgerbrød som anvist på pakken og fyll med salat, tomat, hamburger, pølser, bacon og løk. Topp det hele med et stekt egg.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.