Minicroissanter

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Det er enkelt å lage croissanter med ferdige butterdeigsplater fra butikken. Kjevle litt, skjær dem i trekanter, rull trekantene sammen, pensle dem og stek. 

Ingredienser

  • 1 pk butterdeig
  • 1 stk egg til pensling
  • 2 ss hvetemel

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 225°C
  2. Strø et tynt lag mel på bakebenken og kjevle butterdeigsplatene til tynne rektangler.
  3. Bruk en skarp kniv og skjær rektanglene til trekanter. 4 stk pr plate er bra!  
  4. Pisk egget lett med en gaffel og pensle litt på spissen på hver trekant. Rull hver trekant fra den brede siden mot spissen. Den penslede spissen «limes» mot resten.
  5. Sett croissantene på stekeplate med bakepapir med spissen (skjøten) ned mot platen. Slik unngår du at croissantene retter seg ut under steking. Pensle dem med egg og stek til de har fått en gyllen farge, 7-10 minutter.

Server minicroissantene med litt syltetøy eller sjokolade og en god kopp kaffe.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.