Mexikansk kalkungryte

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Saftige biter av kalkunfilet i en gyllengul, krydret saus. Server med ris.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 750 g kalkunfilet
  • 2 stk finhakket løk
  • 2 båt revet hvitløk
  • 1 ss olje
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 1 dl tørr hvitvin eller eplejuice
  • 1 stk laurbærblad
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 stk finhakket rød chili
  • 12 dl skåldede, malte mandler (kan sløyfes)
  • 2 stk hardkokte eggeplomme (kan sløyfes)
  • 14 ts safran eller 1 ts gurkemeie
  • 14 stk lime
  • 14 potte frisk koriander til pynt

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Skjær kalkunfileten i store biter.
  2. Fres løk og hvitløk i olje til den er blank. Dryss over hvetemel og rør om.
  3. Spe med buljong og hvitvin. Tilsett laurbærblad, salt, pepper og chili.
  4. Legg i kalkunbitene og la det småkoke i 15 minutter under lokk.
  5. Mal mandlene og rør inn eggeplommer og safran/gurkemeie med litt av sausen. Bland dette i gryten og kok videre i ca. 5 minutter.
  6. Press over limesaft og rikelig med hakket koriander.

Server med ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.