Meksikanske kyllingfajitas

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Meksikansk mat er fremdeles populært, prøv fajitas med kyllingstrimler. Sammen med deilig hjemmelaget guacamole med hvitløk og chili, blir dette lørdagens fulltreffer!

Ingredienser

  • 6 stk kyllingfilet i strimler
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk grønn paprika
  • 1 stk rød paprika
  • ca 112 stk rødløk i tynne båter

Marinade:

  • 1 ts finhakket jalapeno (ønskes sterkere, ha i mer jalapenos)
  • 112 båt hvitløk
  • 212 ss frisk koriander
  • 114 dl solsikkeolje
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss worchestershiresaus
  • 12 dl presset sitronsaft
  • presset saft av 1 stk appelsin

godt med nykvernet pepper

  • 12 dl tørr hvitvin eller cider

  • ca 10 stk hvetetortilla
  • ca 1 boks ferdigkjøpt salsa
  • ca 1 beger lettrømme

Guacamole:

  • 2 stk avokado
  • ca 112 ss sitronsaft
  • 1 båt revet hvitløk
  • 2 stk flådde tomat (se under)
  • 12 stk liten, hakket rød chili
  • 2 ss hakket, frisk koriander

salt og kvernet pepper

Slik gjør du

1. Ta ut frøene på jalapeñopepperne og finhakk dem. Press hvitløk og finhakk koriander. Bland alle ingrediensene. Tilsett kyllingstrimler og mariner gjerne over natten.

2. Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet.

3. Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter. Mos avokadoene med en gaffel og press over litt sitronsaft. Bland avokadoen med resten av ingrediensene. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.

4. Ta opp strimlene og stek dem i en varm panne. Varm tortillas i ovn som anvist på pakken.

5. Legg på kyllingstimler, finstrimlede grønnsaker og ha på salsa og litt rømme. Rull tortillaen sammen og server med rømme, salsa og guacamole.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.