Marinerte svinekoteletter med eplesalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Svinekoteletter er godt egnet for marinering. Denne sennep- og honningmarinaden gir kotelettene en spennende smak som passer perfekt til den friske eplesalaten.

Ingredienser

  • 4 stk kotelett av svin
  • 14 dl sitronsaft
  • 14 dl olivenolje eller mild rapsolje
  • 1 ts grov sennep
  • 1 ts honning
  • 14 ts pepper
  • 12 ts salt

Eplesalat:

  • 2 stk eple
  • 12 stk hodesalat eller annen grønn salat
  • 4 ss hakket frisk mynte
  • 14 ts pepper
  • 12 ts salt

Dressing:

  • 14 dl olivenolje
  • 12 dl sitronsaft
  • 1 ts honning (helst flytende)

Slik gjør du

  1. Lag en marinade av sitronsaft, honning, sennep, olje og krydder. Legg kotelettene i marinaden, og la dem få trekke litt i kjøleskap.
  2. Stek kotelettene i 2-3 minutter på hver side på sterk varme. Etterstek i ca. 5 minutter på svak varme. 
  3. Lag en dressing av olivenolje, sitronsaft og honning. Skjær eplene i små terninger og salaten i biter. Bland det inn i dressingen. Dryss over mynten, krydre med salt og pepper.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.