Lørdagsspyd

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Svinekjøtt, tyttebær og nøtter gir en helt spesiell smakskombinasjon som du absolutt bør prøve. Og ikke trenger det være lørdag heller...

Ingredienser

  • 400 g renskåret svinekjøtt i strimler
  • 12 dl tyttebærsyltetøy
  • 6 stk valnøttkjerner
  • 1 ss solsikkekjerner
Vis næringsinnhold
Energi
405kcal
Fett
14.5g
Protein
47.2g
Karbohydrater
20.2g
Jern
2.5mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Legg kjøttbitene og tyttebærsyltetøy i en plastpose, og la dette marinere i ca. 2 timer.
  2. Tre kjøttbitene på trespyd som har ligget i vann, 4-6 spyd. Hakk valnøtter og solsikkekjerner, og rull spydene i nøtteblandingen.
  3. Grilles forsiktig eller stekes i panne til de er gjennomstekt, ca. 2-3 min på hver side.

 

Server gjerne med tyttebærsyltetøy utrørt i rømme, og bakt potet.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.