Limekylling med varm salat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

En varm og sunn rett med smak av sommeren og sydlige breddegrader. Kan også lages på grillen.

Ingredienser

  • 2 stk kyllingfilet
  • 1 stk lime
  • 1 ss olivenolje
  • 12 båt hvitløk
  • 12 ts salt

litt pepper

Varm salat:

  • 1 stk rødløk
  • 200 g grønn squash
  • 200 g aubergine
  • 200 g kokte, grønne linser

salt og pepper

Pynt:

  • 12 stk sitron
  • 14 stk rød paprika
  • 14 stk rapidsalat
Vis næringsinnhold
Energi
390kcal
Fett
8.2g
Protein
48.7g
Karbohydrater
28.9g
Jern
5.2mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær kyllingfiletene i store biter og legg i plastpose.

2. Riv limeskallet og bland 1 ts limeskall med presset limesaft, 1 ss olje og hvitløk. Hell marinaden i kyllingposen, knyt igjen og beveg posen slik at marinaden fordeler seg godt. La det ligge et par timer.

3. Skrell og del rødløk i båter. Del squash og auberginer i biter.

4. Legg grønnsakene i en liten ildfast form. Stek grønnsakene midt i ovnen på 225 °Ci ca. 20 minutter.

5. Kok linsene ca. 15 minutter og la dem renne godt av.

6. Stek kyllingen  med marinaden i stekeovnen ved 225 °C til bitene er gylne og gjennomstekt. Strø på salt og pepper.

Bland grønnsaker, linser og kylling og server med sitronbåter og strimler av rød paprika og salat. Brød er godt til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.