Lasagne med sopp

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En lasagne med smak av høst! Vi var heldige og fant kantareller, men du kan like gjerne bruke sopp fra butikken. Dette er en gjenoppskrift med Reinskav med sopp- og potetrösti. 

Ingredienser

  • 1 stk løk
  • 2 båter hvitløk
  • 500 g friske kantarell
  • 2 ss olivenolje
  • 3 ss hvetemel
  • 6 dl melk
  • 2 stilker frisk timian
  • 12 stk lasagneplater
  • 100 g ferdigrevet ost
  • 1 ts salt
  • 12 ts kvernet pepper
  • 1 boks cherrytomat
  • 12 pose blandet babybladsalat
  • 1 ss olivenolje

Slik gjør du

  1. Finhakk løk og hvitløk.
  2. Skjær soppen i skiver.
  3. Varm olivenolje i en dyp stekepanne og stek løk og hvitløk til løken er blank og myk. Tilsett soppen og fres videre i et par minutter. Dryss over hvetemel og rør godt. Hell i melk, kok opp og smak til med salt, pepper og timian.
  4. Forvarm ovnen til 180 °C.
  5. Dekk bunnen i en liten ildfast form med litt av saus og dekk med lasagneplater. Fortsett å legge lag på lag til alt er brukt opp. Det skal være saus øverst. Dryss over revet ost.
  6. Plasser formen midt i ovnen i 30-35 minutter, eller til pastaplatene er myke og lasagnen har fått en fin, gyllen farge.
  7. Lag salat mens lasagnen står i ovnen: Del cherrytomater i to og bland med salat. Drypp over olivenolje og krydre med litt salt og pepper.
Har du rester av stek eller gryterett, kan den lett inkluderes i lasagnen. Kutt kjøttet i biter og bland det i soppsausen. Du kan også blande spinat eller grønnkål i sausen før du monterer lasagnen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.