Lammespyd på nanbrød

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
20–40 min

Deilige lammespyd med smaken av india.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 500 g kjøttdeig av lam
  • 2 ss revet sitronskall
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss rapsolje

Raita:

  • 2 dl yoghurt naturell
  • 12 stk agurk
  • 1 ss frisk mynte
  • 1 ts sukker
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

  • 4 stk lyst brød , gjerne nanbrød
  • 12 stk rødløk , i ringer
  • 2 stk lime , i båter

Slik gjør du

  1. Bland lammekjøttdeig med sitronskall, salt og pepper. Form kjøttdeigen til 8-10 pølser som træs på grillspyd. Legg lammespydene i en ildfast form og stek på 225 grader i ca 15 minutter. Pensle med litt olje og vend spydene under stekingen.
  2. Riv agurken grovt og finhakk mynten. Bland alle ingrediensene til raitaen i en bolle.
  3. Legg lammespydene over på varme nanbrød sammen med raita, ringer av rødløk og limebåter.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.