Lammesatay fra Malaysia

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Det finnes mange oppskrifter på sataysaus. Her er en utrolig god satay med lam og peanøttsmør. Den kan brukes som en del av en grillbuffet eller som "ventemat".

Ingredienser

  • 500 g ytrefilet av lam
  • 2 skive galangarot
  • 1 stk grovhakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 10 g sitrongress - nederste del
  • 1 ts finhakket frisk ingefær
  • 1 ts malt karve
  • 1 ts malt fennikel
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 1 ss brunt sukker eller palmesukker
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ts salt

Sataysaus:

  • 1 stk finhakket løk
  • 1 båt presset hvitløk
  • 1 ss solsikkeolje
  • 2 dl ananasjuice
  • 3 ss peanøttsmør
  • 3 ss søt chilisaus
  • 1 ss soyasaus
  • 4 ss kokosmelk

  • 8 stk trepinne
Vis næringsinnhold
Energi
354kcal
Fett
17.15g
Protein
29.67g
Karbohydrater
23.49g
Jern
4.77mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

  1. Fjern fett og sener fra fileten. Skjær kjøttet i fine strimler.
  2. Knus krydderne i morter. Bland deretter alle ingrediensene sammen, unntatt salt. Vend kjøttet i blandingen. Legg kjøttstrimlene i en bolle og drypp over sitronsaft. La det stå kaldt natten over.
  3. Tre kjøttstrimlene på lange bambusskudd eller trepinner. Tilsett saltet i marinaden like før grilling. Grill spydene i 3 - 5 minutter. Pensle med marinaden under steking. 
  4. Lag sataysausen ved å finhakke løk og stek i olje sammen med presset hvitløk. Bland i resten av ingrediensene og la sausen stå og småkoke i 5  10 minutter mens du rører.

Serveres med jasminris, eller nudler og en enkel salat ved siden av.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.