Lammekofta

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Kofta, köfte eller kifte, kjært barn har mange navn. Alle variantene av dette ordet stammer fra Midtøsten, Nord-Afrika og Asia, og betyr omtrent det samme, nemlig kjøttbolle. Svært ofte er kjøttbollene laget av lammekjøtt, men de kan også lages av andre kjøttslag eller fisk. Krydder er viktig, gjerne i rause mengder!

Ingredienser

  • 250 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk egg
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper
  • 2 ts friske urter
  • 1 ss olje til pensling

Gresk salat:

  • 2 stk tomat
  • 12 stk agurk
  • 12 stk rødløk
  • 4 stk blader issalat
  • 150 g fetaost i olje

Slik gjør du

  1. Rør sammen kjøttdeig og egg, tilsett salt, pepper og urter. Form til kjøttboller som tres på spyd eller pinne. Pensle spydene med olje før grilling.
  2. Skjær tomater og agurk i skiver, og løken i ringer. Finstrimle salaten. Bland sammen alle ingrediensene. Legg salaten på en tallerken og ha på litt av oljen fra fetaosten.
Dersom du bruker trespyd, husk å legge disse i vann før du trer på kjøttbollene.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.