Lammeboller på tur

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Disse kjøttbollene av lam er perfekte som turmat, til piknik eller tapas. Ta med deg flere små retter på tur og kos dere.

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig av lam
  • 1 stk egg
  • 1 dl matfløte
  • 12 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 4 ss grønne oliven
  • 2 båt hvitløk
  • 12 stk rødløk
  • 2 ss frisk basilikum
  • 3 ss fetaost
  • 6 ss olje til steking

Tomatsaus:

  • 1 stk sjalottløk
  • 2 båt hvitløk
  • 1 ss frisk timian
  • 1 ss olivenolje
  • 1 boks hermetiske tomater i biter
  • ca. 12 ts sukker
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Bland sammen lammedeig med salt, pepper, fløte og egg. 
  2. Hakk oliven, hvitløk, rødløk og basilikum. Vend dette inn i deigen. Ha så til slutt i fetaosten i små terninger.
  3. Form deigen til små boller, og stek dem i olje i panna, på middels varme.
  4. Finhakk sjalottløk, hvitløk og timian. Fres det i en panna med olje, og tilsett de hermetiske tomatene, salt og pepper. La småkoke i ca 10 minutter.
  5. Hell tomatsausen over kjøttbollene, og la dem trekke i ca 15 minutter før du serverer.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.