Lam med kokos

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Lammegryte med kokosmelk, karri og chili er super koserett. I stedet for benfritt grytekjøtt kan du gjerne bruke lammestek.

Ingredienser

  • 1 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 2 ss rapsolje til steking
  • 1 stk hakket løk
  • 2 båt hakket hvitløk
  • 1 ts karri
  • 1 dl vann
  • 4 stk tomat i båter
  • 1 stk grønn paprika i biter
  • 2 stk gulrot i biter
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 112 dl kokosmelk

salt og pepper

Slik gjør du

1. Skjær kjøttet i passe store biter. Brun kjøttet i en gryte med olje sammen med løk og hvitløk. Dryss over karri rett før resten av ingrediensene tilsettes og vend det inn kjøttet og løken.

2. Ha resten av ingrediensene unntatt kokosmelk i gryta, og la det trekke under lokk i 40-45 minutter, til kjøttet er mørt. Tilsett kokosmelk og la det trekke videre uten lokk i ca. 10 minutter. Smak til med salt og pepper.

Server gryta med brød eller kokt ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.