Lam flatbiff med stekt hjertesalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Norsk lam er en av verdens beste råvarer. Lam flatbiff servert med frisk dressing og stekt hjertesalat med chili og hvitløk, det er skikkelig kosemat på høyt nivå.

Ingredienser

  • 400 g flatbiff av lam
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Rømmedressing:

  • 4 ss lettrømme
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ts tørket dill

  • 1 stk hjertesalat delt i to på langs
  • 2 ss olje til steking
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 14 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

1. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på kjøttet. Krydre med salt og pepper. Brun kjøttet i smør i en varm stekepanne til det får en gyllen farge, og legg det over i en ildfast form. Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet og stek ferdig på 125 °C. Kjøttet er medium stekt ved 65 °C. Ønsker du kjøttet mer stekt lar du det stå i ovnen lenger, ved 76 °C er kjøttet gjennomstekt. 

Tips: For best resultat, ta kjøttet ut i romtemperatur rundt 30 minutter før steking.

2. Bland ingrediensene til dressingen. La gjerne stå i kjøleskap for å trekke smak en stund før servering. 

3. Varm opp en panne til høy varme. Ha i olje og stek hjertesalat kjapt på hver side. Trekk panna til side og ha i finhakket chili og hvitløk. Krydre med salt og pepper og sett på lokk frem til servering. 

4. Skjær kjøttet i skiver og server med stekt hjertesalat og rømmesaus.

Steking av hjertesalat går veldig fort, faktisk bare et par minutter. Vent med å gjøre dette til både kjøttet og dressingen er helt klart.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.