Lam biryani

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Lam biryani er en nydelig krydret lammerett fra Mumbai i India. Bruk grytekjøtt av lam, gjerne fårikålkjøtt.

Ingredienser

  • 1 kg grytekjøtt av lam med bein
  • 2 ss margarin
  • 2 ss gul karripaste eller garam masala
  • 4 båt hvitløk
  • 2 stk løk
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 4 ss hakket frisk mynte
  • 5 dl vann

  • 4 dl basmatiris
  • 1 ts sukker
  • 1 pk safran
  • 6 stk hel kardemomme
  • 1 stk hel kanel

Slik gjør du

Dag 1

1. Skjær lammekjøtt i biter på 2 x 2 cm og kutt løken i båter.

2. Stek lammkjøttet og løken i margarin og currypaste til den har fått fin farge. Ha i finhakket hvitløk, koriander og mynte. Hell over vann og la det småkoke i 2 timer.

3. Avkjøl gryten og sett den i kjøleskapet natten over.

 

Dag 2

4. Knus kardemommefrø sammen med safran og sukker i en morter.

5. Ta av litt av fettlokket som har lagt seg på toppen av lammegryten. Bruk fettet til å steke bastmatiris og krydderet i en gryte i ca. 3 minutter. Hell over lammegryten og legg i kanelstangen. Hell på vann til det akkurat dekker. La det småkoke i 30 minutter.

Server med raita (yoghurtsaus) og naanbrød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.