Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Laksesashimi med mojitodressing

Laksesashimi med mojitodressing

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g lakseloin
  • 8 stk. physalis
  • 1 dl alfalfaspirer

Mojitodressing:

  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss blank rom
  • 1 ss virgin olivenolje
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sashimi og mojito. To favoritter i skjønn forening kan jo ikke bli feil! De tynne, rå lakseskivene har fått en spennende og annerledes smaksfølge fra lime, rom og mynte. En frisk og spennende forrett som vil treffe midt i blinken hos de som elsker råmarinert fisk (og deg).

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g lakseloin
  • 8 stk. physalis
  • 1 dl alfalfaspirer

Mojitodressing:

  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss blank rom
  • 1 ss virgin olivenolje
  • saft og skall av 1 stk. lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte

Slik gjør du

  1. Skjær laksen i tynne skiver og legg dem pent opp på små tallerkener.
  2. Bland sukker og rom. Visp inn olivenolje når sukkeret har løst seg helt opp. Bland inn limesaft, limeskall og finhakket mynte. Legg til side noen mynteblader til pynt.
  3. Bruk en skje og fordel dressingen over lakseskivene. Del physalis i to og fordel dem på tallerkenene sammen med spirer og noen mynteblader.

Server straks.

Du kan forberede dressingen i god tid, men vent med å blande inn mynte til du skal servere. Da beholder den friske mynten fargen sin.
Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB12 20.04.2024 03:13:33