Laksesashimi med mojitodressing

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Sashimi og mojito. To favoritter i skjønn forening kan jo ikke bli feil! De tynne, rå lakseskivene har fått en spennende og annerledes smak fra lime, rom og mynte. Forretten er frisk og nydelig, og vil treffe midt i blinken hos de som elsker råmarinert fisk (og deg).

Ingredienser

  • 200 g lakseloin
  • 8 stk physalis
  • 2 ss spirer

Mojitodressing:

  • 2 ts brunt sukker
  • 1 ss blank rom
  • 1 ss virgin olivenolje
  • saft og skall av 1 stk lime
  • 2 ss finhakket frisk mynte

Slik gjør du

1. Skjær laks i tynne skiver og legg dem fint på tallerkener. Dette kan gjøres i god tid. Dekk til med plast.

2. Bland sukker og rom. Visp inn olivenolje når sukkeret har løst seg helt opp. Bland inn limesaft, limeskall og finhakket mynte. Legg til side noen mynteblader til pynt.

3. Bruk en skje og fordel dressingen over lakseskivene. Del physalis i to og fordel dem på tallerkenene sammen med spirer og noen mynteblader.

4. Server straks.

Du kan forberede dressingen i god tid, men vent med å blande inn mynte til du skal servere. Da beholder den friske mynten fargen sin.

Fisk som skal brukes til ceviche, sushi og sashimi må dypfryses i et døgn før den brukes. Dette gjøres for å ta livet av eventuelle parasitter (kveis). Norsk oppdrettslaks har ikke slike parasitter og trenger derfor ikke fryses før tilberedning.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.