Lakrispavlova

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

En bedre kake en dette får du ikke! Den har en marengsbunn som er knasende sprø på utsiden, myk og seig inni, og har en perfekt balansert smak av salt og søtt. Marengsen er toppet med eggekrem og deilige, friske bringebær. Mmm!

Ingredienser

6
Porsjoner

Marengsbunner:

  • 4 stk eggehvite
  • 14 ts salt
  • 250 g sukker
  • 2 ss maisstivelse (maizena)
  • 1 ts hvitvinseddik eller bringebæreddik
  • ca. 112 ts lakrispulver (raw)
  • ca. 1 ts lakrissirup (søt) (kan sløyfes)

Eggekrem:

  • 4 stk eggeplomme
  • 3 dl melk
  • 12 dl sukker
  • 1 ss maisstivelse (maizena)
  • 3 stk gelatinplater

  • 112 dl kremfløte

Pynt:

  • 1 kurv friske bringebær
  • 2 ts frysetørkede bringebær (kan sløyfes)
  • 3 stilker frisk mynte

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.

 

2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.

 

3Sikt maizena og ha i hvitvinseddik, lakrispulver og lakrissirup i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott. Smak eventuelt til med litt mer lakrispulver eller sirup om du ønsker. 

 

Raw lakrispulver og lakrissirup fås kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker, hobbybutikker som selger bakeutstyr og i ulike nettbutikker.

4. Legg et ark bakepapir på et stekebrett, fordel marengsen slik at du får seks like store kaker.

 

5. Stek kakene ca. 1 1/2 time på nederste rille i stekeovnen til de er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakene stå i stekeovnen til de er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.

6. Lag eggekrem. Ha eggeplommer, melk, sukker og maisstivelse i en kjele. Klipp opp gelatinplater og ha dem i kjelen.

7. Varm opp under omrøring til kremen tykner. Når konsistensen på kremen er som en tykk vaniljesaus, ta den av platen og hell den over i en bolle. Avkjøl. Pisk kremen lett før bruk slik at den blir jevn og klumpefri.

8. Pisk kremfløte stiv, og vend den forsiktig sammen med eggekremen. Bruk en sprøytepose med rund tipp, eller en skje og ha krem på toppen av marengskakene. 

9. Pynt med friske bringebær, frysetørket brinegbær og mynte. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.