Kyllingwok med hoisinsaus

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Kylling lårfilet egner seg ypperlig til wok, og er en type kjøtt som blir saftig og smakfullt ved rask tilberedning. Sammen med brokkolistilk, løk, ananas og woksaus blir dette til eksotisk og smakfull hverdagsmat. Dette er en gjenoppskrift som hører sammen med Stekt ris med ananas.

Ingredienser

  • 1 pk kylling lårfilet
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 1 stk stilk av brokkoli
  • 1 stk rødløk
  • 12 stk frisk ananas
  • 200 g basmatiris
  • 2 ss olje til steking
  • 2 pk ferdig woksaus , hoisin og hvitløk
  • 12 pk cashewnøtter

Slik gjør du

1. Strimle kylling lårfilet.
2. Bland strimlet kylling med hvitløk, chili med en pose woksaus. Mariner i ca. en halv time.
3. Skjær av bukettene på brokkolien og ha dem i kjøleskap med plast over til i morgen.
4. Skjær brokkolistilk i tynne skiver, rødløk i båter og ananas i små biter.
5. Kok ris etter anvisningen på pakken.

Kok gjerne opp ekstra ris i dag, slik at du har den klar til morgendagens middag. Til denne retten http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/stekt-ris-med-ananas/ trenger du 8 dl kokt ris.

6. Stek kyllingstrimlene raskt i olje på sterk varme i en panne. Ta ut kjøttet og stek grønnsakene. Bland de stekte kyllingstrimlene og grønnsakene forsiktig sammen og tilsett woksausen.
7. Anrett maten i dype skåler og dryss over hakkede cashewnøtter før servering.

Slik wokker du

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.