Kyllingrulade-symfoni

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
40–60 min

Ulike urtemarinader passer svært godt til kylling. Her kan du velge urter litt ut fra hva du har tilgjengelig. Hvis du er en aldri så liten grillmester, kan du utmerket tilberede måltidet utendørs.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet
  • 3 ss fetaost i terninger
  • 3 ss hakkede friske urter

salt og kvernet pepper

  • 4 stk friske aspargesbønner

Urtemarinade:

  • 1 dl olje
  • 3 ss vineddik
  • 2 ss hakket frisk timian
  • 2 ss hakket frisk estragon
  • 1 ss hakket frisk rosmarin

Tomatsalsa:

  • 4 stk tomat
  • 8 stk sorte oliven (kan sløyfes)
  • 2 dl sterk, søt chilisaus

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Bland alle ingrediensene til marianden.

2. Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet. Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter. Ha i oliven i ringer og bland inn chilisaus.

3. Legg 3 av kyllingfiletene mellom to lag plastfolie og bank dem lett ut, ca. 1/2 cm tynne. Den siste fileten skjæres i 4 tynne strimler. Legg filetene i urtemarinade og la dem marinere 1 time eller så lenge du har tid.

4. Ta opp de tynne filetene til ruladene og tørk dem litt. Dryss på litt urter, fetaostterninger delt i to og noen av tomatbitene fra tomatsalsaen (ikke så mye av sausen). Ha på krydder. Rull sammen og fest med to ostepinner.

5. Stek ruladene i en panne med litt olje og etterstek i ovn ved 200 °C i ca. 10 minutter.

6. Skrell den nederste delen av aspargesene og tvinn en kyllingstrimmel rundt. Fest med to ostepinner. Stek dem i panne med litt olje.

Server med tomatsalsa og urtestekte poteter.

Du kan gjerne steke kyllingruladene på grillen. Det kan være lurt å legge dem på et aluminiumsbrett for å unngå at kjøttet setter seg fast på grillristen.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.