Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllingpizza

Kyllingpizza med mozzarella

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 25 g gjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

Fyll:

salt og pepper

  • 3 ss hvitløksmør
  • ca. 200 g mozzarella
  • 2 dl ruccula
  • 10 stk. rød cherrytomat
  • 1 ss pinjekjerner
  • 2 ss pesto
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Investerer du en liten halvtime i å sette en pizzadeig får du til gjengjeld "verdens beste pizza". Denne er med kylling, mozzarella og mye annet godt.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 25 g gjær
  • 2,5 dl lunkent vann
  • 2 ss nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • ca. 7 dl hvetemel

Fyll:

salt og pepper

  • 3 ss hvitløksmør
  • ca. 200 g mozzarella
  • 2 dl ruccula
  • 10 stk. rød cherrytomat
  • 1 ss pinjekjerner
  • 2 ss pesto

Slik gjør du

1. Rør gjæren ut i fingervarmt vann (37 °C) og tilsett olje, salt og hvetemel. Elt deigen godt. La den heve ca. 1/2 time.

2. Stek kyllingstrimlene og dryss over salt og pepper.

3. Smør hvitløksmør over pizzabunnen. Del mozzarellaost i skiver og cherrytomater i to. Fordel fyllet over bunnen og legg på små klatter med pesto.

4. Stek i stekeovnen ved 225 °C i 15-20 minutter.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB13 20.04.2024 12:29:38