Kyllinglår stekt med flaksalt

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Ved å steke kyllinglår selv har du full kontroll på både krydder og øvrige ingredienser. Disse lårene er bare drysset med flaksalt før oppholdet i ovnen. Etterpå får de følge av en spenstig råkostsalat med krydder.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 6 stk kyllinglår naturell
  • 2 ss flaksalt

Krydret råkostsalat:

  • 4 stk gulrot
  • 200 g hodekål
  • 1 stk rødløk
  • 4 ss hakket frisk koriander
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss sennepsfrø
  • 12 ss spisskummenfrø , evt. karve
  • 1 ts korianderfrø

Slik gjør du

1. Del kyllinglårene i to ved kneleddet. Dryss flaksalt over skinnet på kyllingstykkene og legg dem i en stor ildfast form eller liten langpanne.

 2. Sett formen midt i ovnen ved 200 °C og stek stykkene i ca. 40 minutter eller til de er gjennomstekt og har fått fin farge på skinnet.

 3. Riv gulrøtter og strimle hodekål. Skjær løken i tynne strimler. Vend inn hakket koriander. Ha krydderet i en panne og varm det til det begynner å dufte. Knus korianderfrøene og bland krydderet i råkostsalaten.

Server de saltstekte kyllinglårene med krydret råkostsalat og hjemmelaget potetstappe.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.