Kyllingfilet på linse- og spinatseng

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Vi anbefaler denne mettende, men magre kyllingretten med linser og spinat.

Ingredienser

  • 4 stk kyllingfilet

salt og kvernet pepper

smør eller olje til steking

Linse- og spinatseng:

  • 4 ss olivenolje
  • 1 stk løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ts garam masala
  • 1 ts karri , gjerne litt sterk type
  • 3 stk hel kardemomme
  • 250 g grønne linser
  • 5 dl vann
  • 2 stk tomat
  • 175 g frisk spinat
  • saften av 1 stk sitron

Slik gjør du

  1. Fres finhakket løk i olje til den blir blank. Ha i hakket hvitløk og krydder og rør alt godt sammen. Tilsett linser og vann og la det småkoke i ca. 20 minutter til linsene er møre. Rør av og til.
  2. Stek kyllingfiletene i en stekepanne på middels varme i 2 minutter på hver side. Legg over lokk og etterstek i 6-8 minutter.
  3. Skjær et kryss i toppen på tomatene og ring rundt stilken. Slipp tomatene noen sekunder opp i kokende vann til skinnet begynner å løsne. Ta opp tomatene og legg dem over i iskaldt vann og flå av skinnet. Skjær tomatene i terninger. Vend tomatene og frisk spinat inn i linsene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Server kyllingfiletene på en seng av linser, spinat og tomat. Pynt med stekte cherrytomater og server med godt brød.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.