Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Krydrede kyllingboller

Krydrede kyllingboller

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts chilipulver
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 stk. sjalottløk
  • 50 g daggammelt brød smuldret med fingrene
  • 1 stk. egg
  • 2 ss frisk koriander
  • 2 ss nøytral olje

Avocadomos:

  • 1 stk. avokado
  • saft av 0,5 stk. lime

Yoghurtdipp:

  • 0,5 stk. agurk
  • 2 dl gresk yoghurt
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små, krydrede kyllingboller på spyd, supre å grille eller steke i panne. Servert med en frisk yoghurtdipp og avocadomos er dette en deilig, lett liten koserett. 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g kyllingkjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1,5 ts malt spisskummen
  • 0,25 ts chilipulver
  • 1 båt revet hvitløk
  • 4 stk. sjalottløk
  • 50 g daggammelt brød smuldret med fingrene
  • 1 stk. egg
  • 2 ss frisk koriander
  • 2 ss nøytral olje

Avocadomos:

  • 1 stk. avokado
  • saft av 0,5 stk. lime

Yoghurtdipp:

  • 0,5 stk. agurk
  • 2 dl gresk yoghurt

Slik gjør du

  1. Legg trespyd i vann i 15 til 20 minutter. Det hindrer at spydet begynner å brenne under grilling.
  2. Sørg for at ingrediensene til kjøttbollene er kalde. Ha kjøttdeigen, i en romslig arbeidsbolle og rør inn saltet. Rør godt til du merker at kjøttdeigen blir litt seig og klebrig. Tilsett pepper, spisskummen, chilipulver, hvitløk, finhakket sjalottløk, brødsmuler og egg.
  3. Form små boller av farsen og træ dem på trespyd.
  4. Grill dem noen minutter på alle sider, eller stek dem i stekepanne på middels høy varme. Sjekk at bollene er gjennomstekt.
  5. Mos avocadoen grovt og bland inn limesaften. Smak til med litt salt og pepper.
  6. Del agurken i to på langs, skrap ut frøene og skjær den i terninger. Bland inn yoghurt og smak til med litt salt og pepper. Sett kaldt til servering.

Server kyllingspydene med most avokado og yoghurtdipp. 

 

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8638, server:MP-PRD-WEB11 20.04.2024 01:54:28