Kyllingboller med aïoli-dip

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Kyllingboller med aïoli-dip passer perfekt som én av flere tapasretter.

Ingredienser

  • 300 g kyllingkjøttdeig
  • 2 ss strøkavring
  • 1 ts salt
  • 14 ts malt chilipepper
  • 34 krm malt kanel
  • 1 stk egg
  • 2 ss vann

trespyd som har ligget i vann

Hjemmelaget majones:

  • 2 stk eggeplomme
  • 14 ts salt
  • 12 ts sennep
  • 12 ss sitronsaft
  • 14 ts kvernet pepper
  • 2 dl nøytral olje , f.eks. rapsolje

Aïoli:

  • 2 dl hjemmelaget majones
  • 2 båt presset hvitløk

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Kjør eggeplommer og salt i en hurtigmikser til tykk konsistens. Ha i krydder og sitronsaft.

2. Spe litt etter litt med oljen under omrøring til majones.

3. Mål opp ferdig majones og smak til med presset hvitløk til en god aïoli.

4. Bland kjøttdeig og strøkavring i en bolle. Tilsett salt, chilipepper, kanel, egg og vann. Bland godt.

2. Form deigen til små boller og tre dem på spyd.

5. Varm olje i en panne. Brun kjøttbollene i stekepannen og la dem ettersteke på svak varme.

6. Lag en frisk salat av for eksempel agurk, tomat, paprika, mais, og oliven. 

Kyllingbollene serveres med salat, aïoli og ristet brød.

Aïoli: Denne hvitløkduftende varianten av majones får man i hele middelhavsområdet. Den kalles også Provence-smør.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.