Kylling- og grønnsakwok

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Under 20 min

Middagen er ferdig på få minutter når ferdigstrimlet kylling og grønnsaker slippes i en varm wokpanne. Her får du dessuten oppskrift på god woksaus du lager selv.

Ingredienser

  • 400 g kyllingfilet eller strimlet kyllingkjøtt
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk rødløk
  • 3 stk gulrot
  • 12 stk brokkoli
  • 12 bunt grønn frisk asparges
  • 12 stk grønn squash
  • 1 stk gul paprika
  • 12 boks hermetiske bambusskudd
  • 3 stk vårløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 50 g cashewnøtter
  • 1 ss soyasaus

Woksaus:

  • 2 ss soyasaus
  • 3 ss østerssaus (oyster sauce)
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss hvitvinseddik eller riseddik
  • 3 ss ketchup
  • 2 ss hakket frisk koriander

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Varm 1 ss av oljen i en wokpanne eller en dyp stekepanne og stek kyllingbitene på høy temperatur til de er nesten gjennomstekt.

2. Ta dem ut av pannen og hold dem varme.

3. Varm opp pannen igjen med resten av oljen og fres grønnsakene raskt sammen med chili, hvitløk, ingefær og cashewnøtter.

4. Tilsett kjøttet, soyasaus og woksausen, og stek det hele til det er gjennomvarmt. Dryss over hakket koriander.

 Server med ris.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.