Kotelettspyd med asiatisk potetsalat

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Svinekoteletter marinert med ingefær og soyasaus er østeninspirert. Servert med en asiatisk potetsalat blir det et skikkelig eksotisk måltid.

Ingredienser

  • 4 stk kotelett av svin
  • 2 stk finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 12 dl japansk soyasaus
  • 112 ss honning
  • 2 ss olivenolje
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 8 stk grillspyd

Potetsalat:

  • 600 g kokt potet
  • 1 stk purre
  • 1 bunt reddik
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 12 stk rød chili
  • 1 bunt frisk gressløk

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 1 ss limesaft
  • 12 ts kajennepepper
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper

Slik gjør du

  1. Skjær beinet fra kotelettene, og del kjøttet i to. Bland hvitløk, ingefær, soyasaus, honning og olivenolje til en marinade. La kjøttet marinere i 2-3 timer.
  2. Kok potet til de er møre, ca. 20 minutter. Avkjøl, og del dem i skiver. Kutt purre, reddik og paprika i skiver, finhakk chili og gressløk. Ha alt over i en bolle og bland lett.
  3. Bland sammen olje, eddik og limesaft til en dressing. Smak til med kajennepepper, salt og pepper, og hell den over potetsalaten. Vend forsiktig slik at dressingen fordeler seg godt.
  4. Tre kjøttet på grillspyd, dryss over salt og pepper. Grill spydene i 3-4 minutter, snu ofte.
Dersom du bruker trespyd, legg dem i vann i 15 minutter før du bruker dem, så de ikke begynner å brenne.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.