Kinesisk lam- og nudelsuppe

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

To av de viktigste ingrediensene i kinesiske kjøkken er ingefær og vårløk. Begge er tilstede i denne deilige suppen med ferskt lammekjøtt.

Ingredienser

  • ca 500 g strimlet benfritt grytekjøtt av lam
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ss finkuttet frisk ingefær
  • 1 stk løk kuttet i grove biter
  • 2 båt finkuttet hvitløk
  • 2 stk gulrot kuttet i skiver eller staver
  • 1 l vann
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 dl halvtørr sherry
  • 100 g shitakesopp
  • 4 stk vårløk kuttet i skiver
  • 4 ss frisk koriander
  • 100 g ris- eller egg nudler

Slik gjør du

  1. Fres kjøttet i en varm wokpanne i to omganger. På denne måten blir kjøttet stekt og ikke kokt.
  2. Fres ingefær, hvitløk, løk og gulrot raskt. Ha i kjøttet og tilsett all væsken sammen med salt,  sukker og sopp. 
  3. La suppen småputre i 20-30 minutter før du har i vårløk, koriander og nudler. Trekk suppen til side og la trekke i 5 minutter før du serverer. 

Server suppen rykende varm.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.