Kashmirkylling

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Synes du det er spennende med andre lands mattradisjoner? Prøv gjerne denne kyllingretten fra Kashmir.

Ingredienser

4
Porsjoner
  • 3 ss ghee eller olje
  • 3 stk løk
  • 10 stk hel pepper
  • 10 stk hel kardemomme
  • 1 stk hel kanel
  • ca. 2 ss finhakket frisk ingefær
  • 2 båt hvitløk
  • ca. 1 ts chilipulver
  • 2 ts paprikapulver
  • 112 stk kylling (800 g) i biter uten skinn
  • 212 dl yoghurt naturell

salt

Vis næringsinnhold
Energi
364kcal
Fett
15g
Protein
48.1g
Karbohydrater
8.8g
Jern
2.1mg

Beregnet per porsjon basert på oppskriften. Næringsinnholdet vil variere med størrelsen på porsjon og valgt tilbehør.

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Varm ghee eller olje i en gryte. Ha i løk, pepper, kardemomme og kanel, stek til løken er myk og gyllen. Tilsett ingefær, hvitløk og chili- og paprikapulver. Rørestek i 2 minutter.

2. Del kyllingen i passe store serveringsstyker og ta av skinnet. Stek dem til de er pent brune på alle sider.

3. Rør inn yoghurt, én skje om gangen. Legg på lokk, og la kyllingen trekke på svak varme i 30 minutter eller til den er mør. Smak til med salt.

Server med ris, nanbrød og grønnsaker.

På bildet er det kokte poteter, spinat og erter som er varmet opp med litt ghee (smør).

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.