Karrimarinert kylling på spyd

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Server karrimarinerte kyllingspyd med ananassalat og ris.

Ingredienser

  • 6 stk kyllingfilet

Karrimarinade:

  • 12 ts gurkemeie
  • 1 ts chilipulver
  • 12 ts malt kanel
  • 12 ts malt allehånde
  • 1 dl olje
  • 12 stk hakket løk
  • ca. 2 ss frisk ingefær
  • 2 båt presset hvitløk
  • 1 stk finhakket rød chili
  • 212 ts garam masala , evt. karri
  • saften av 1 stk lime

Ananassalat:

  • 1 stk hodesalat
  • 1 boks hermetisk ananas, stor boks
  • 1 stk agurk
  • 1 stk mango
  • 1 stk vårløk
  • ca. 3 ss ristede peanøtter

Dressing:

  • ca. 12 stk rød chili
  • 1 båt hvitløk
  • 12 dl soyasaus
  • 112 ss eddik, 7 %
  • 112 ss brunt sukker

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær kyllingfiletene i litt store strimler. Bland sammen ingrediensene til karrimarinaden i en plastpose og legg i kyllingstrimlene. La kjøttet marinere et par timer eller natten over. Lengre marineringstid betyr mer smak på kjøttet. Legg grillspyd i bløt i minst 1/2 time.

2. Tre kyllingstrimlene på grillspyd og stek dem noen minutter på grillen eller i en panne.

3. Dekk salatbollen med hele salatblader. Skjær ananas, agurk og mango i terninger. Skjær vårløk i ringer.

4. Ta ut frøene og finhakk chilipepperen. Bland resten av ingrediensene til dressingen i en bolle og rør til sukkeret er løst opp. Hell dressingen over salaten. I Burma, hvor retten kommer fra, bruker de også litt rekepasta i dressingen, men det er vanskelig å få tak i her i Norge.

Server kyllingspydene med ananassalat og ris

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.