Karibisk kylling med kokosris

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Saftig kylling får et eksotisk møte i denne oppskriften. Allehånde, muskat, kokos, chili i en herlig miks av smaker. 

Ingredienser

  • 600 g kylling lårfilet
  • 1 spiseskje hel allehånde
  • 1 spiseskje korianderfrø
  • 1 spiseskje hel pepper
  • 1 spiseskje tørket timian
  • 1 spiseskje salt
  • 1 ts malt muskat
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 spiseskje malt kanel
  • 1 stk sitron
  • 12 dl rapsolje
  • 1 boks hermetisk kidneybønner
  • 2 stk vårløk
  • 1 dl kokosmelk
  • 1 ss tørket timian
  • 212 dl jasminris
  • 1 bunt frisk koriander
  • 2 dl grillsaus
  • 8 stk små hvetetortilla
  • 1 ss maisolje

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen på 150 °C eller tenn opp grillen.
  2. Bland og knus allehånde, korianderfrø og pepper i en morter. Bland alle krydderne sammen i en bolle. Hell sitronsaft og olje over krydderblandingen, og bland godt.
  3.  Gni kyllingfiletene inn i med krydderblandingen og la det marinere så lenge som mulig før den er stekes i ovnen eller grilles på grillen. 
  4. Stekes i stekeovnen på bakepapir på en stekeplate i 12 min. Om du skal grille kyllingen, grilles den raskt på begge sider på direkte varme og så i rundt ti minutter på indirekte varme med lokk. 
  5. Hell vannet av bønnene og skyll dem i et dørslag. Skjær vårløken i små biter og legg bitene i en kjele sammen med timian og kokosmelk. 
  6. Sett kjelen på en kokeplate på middels varme. La blandingen koke opp, tilsett ris og la det hele småkoke i svak varme med lokket på risen er mør og all fuktighet er absorbert. Rør med en skje og bland rikelig med frisk hakket koriander. Smak til med salt og pepper.
  7. Ha litt av oljen i en stekepanne. Brun hver tortilla på hver side.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.