Kalkunfilet med timiansmør og sommerkål

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Vi byr på et sommerlig festmåltid med edel kalkunfilet og sesongens nydelige sommerkål.

Ingredienser

  • 1 stk kalkunfilet, ca. 750 g
  • 2 ss smør
  • 1 ss hakket frisk timian
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss sitronsaft

salt og pepper

  • 1 stk nykål, sommerkål
  • 3 stk vårløk
  • 100 g sukkererter
  • 10 stk reddik
  • 2 ss smør
  • 12 dl vann

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Bland sammen smør, timian, hvitløk og sitronsaft. Løsne forsiktig skinnet på kalkunfileten og fordel smøret under skinnet. Trekk skinnet godt på plass. Krydre med salt og kvernet pepper på begge sider.

2. Varm en stekepanne og legg fileten med skinnet ned i pannen. Brun den godt på begge sider og legg den over i en ildfast form. Hell over smøret fra pannen og stek fileten i ovnen ved 180 °C i ca. 20 minutter eller til den har en kjernetemperatur på 68 °C. La fileten hvile i ca. 10 minutter.

3. Smelt smør i en kjele og tilsett kålen delt i båter og vårløk. Vend dem i smøret og tilsett vannet. La grønnsakene dampe i smør og vann til det er knapt mørt, ca. 2 minutter. Tilsett sukkererter og la alt bli gjennomvarmt.

4. Skjær kalkunfileten i skiver og legg på et fat sammen med grønnsakene. Pynt med reddiker. 

Server med brunet timiansmør fra pannen og kokte nypoteter.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.