Kalkunburger med blåmuggost og mangosalsa

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Ingredienser

  • 60 g smør
  • 1 stk finhakket løk
  • 750 g kvernet kalkunkjøtt , evt. kyllingkjøttdeig
  • 1 ts salt
  • 1 ts salt
  • 14 ts nykvernet pepper
  • 1 ss hakket frisk kruspersille
  • 2 ss potetmel
  • 1 stk egg
  • ca. 2 ss kaldt vann

Tilbehør:

  • ca. 100 g blåmuggost (gjerne mer)
  • 8 skive kokt skinke eller bacon
  • 2 ss olje
  • 8 skive brød
  • 4 blad hodesalat

Mangosalsa:

  • 1 stk mango i biter
  • 150 g stenfrie grønne druer
  • 50 g hakkede valnøttkjerner eller andre nøtter
  • 1 ss hakket frisk kruspersille , gressløk eller andre urter

evt. litt god olje eller limesaft

Slik gjør du

1. Sprøstek bacon eller skinke i pannen først og legg til side. Stek løken blank i halvparten av smøret. Avkjøl.

2. Ha biter av kalkunkjøtt i en foodprosessor, kjør det seigt med salt. Tilsett kvernet pepper, potetmel, løken og persille. Ha i egg og kjør til alt er godt blandet. Tilsett vann til passe fast konsistens. La deigen hvile noen minutter.

3. Lag en liten prøvekake som du steker og prøvesmaker. Tilpass med eventulet mer krydder. 

4. Form 8 burgere. Stek dem i resten av smøret noen minutter på hver side. Skru ned varmen og la dem bli gjennomstekte på svak varme. Hvis du ønsker at osten skal smelte legger du en skive ost på hver burger mens de stekes ferdig, eventuelt under lokk.

Server burgerne på en skive brød med salat, sprøstekt bacon/skinke, ost og mangosalsa.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.