Kaiserschmarrn

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Kaiserschmarrn er østerriske dessertpannekaker med rom-rosiner, servert med plommesyltetøy. Fin dessert når du har gjester eller vil prøve pannekaker på en ny måte.

Ingredienser

  • 2 ss rosiner
  • 4 ss rom
  • 4 stk egg
  • 3 dl hvetemel
  • 4 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 krm salt
  • 5 dl melk

smør til steking

melis

Slik gjør du

1. Legg rosinene i rom ca. 1/2 time.

2. Skill eggene. Bland mel, sukker og vaniljesukker. Tilsett halvparten av melken. Rør godt til en tykk og klumpfri røre. Bland inn resten av melken, eggeplommene og rosinene. Stivpisk eggehvitene med saltet og vend dem forsiktig inn i pannekakerøren.

3. Stek pannekakene pent gylne i en stor stekepanne ca. 24 cm i diameter. Vend pannekakene på lokk.

Skjær pannekakene i 6-8 deler, legg dem på fat, dryss over melis og server dem varme, gjerne med plommesyltetøy til.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.