Hotte kjøttboller

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
40–60 min

Kjøttboller er elsket av både barn og voksne og forskjellige kulturer verden rundt. Du finner kjøttboller i Sverige, så vel som Tyrkia. Her er en sterk variant med fyldig tomatsaus, inspirert fra sydligere strøk.

Ingredienser

Kjøttboller:

  • 300 g kjøttdeig
  • 14 stk finhakket løk
  • 12 ts kajennepepper NB! Dette er sterkt!
  • 12 ts malt ingefær
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts salt
  • 2 ss margarin til steking

Tomatsaus:

  • 2 ss olivenolje
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 14 stk finhakket løk
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 1 dl vann
  • 1 stk kjøttbuljongterning
  • 2 ts tørket oregano
  • 12 ts sukker
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Finn fram alle ingrediensene til kjøttbollene. Finhakk løk. Kna sammen alle ingrediensene i en bolle. Lag små kjøttboller. Smelt margarin i en stekepanne og stek kjøttbollene på middels varme i ca. 10 minutter.

2. Tomatsausen lager du ved å varme oljen i en stekepanne og tilsett finhakket hvitløk og løk. Stek løken på middels varme til den blir blank og myk. Løken skal ikke bli brun! Ha i hermetiske tomater, vann, buljong og oregano.

3. Demp varmen og la sausen koke uten lokk til den tykner, 10-15 minutter. Jo lenger den koker, jo bedre smak blir det av tomatene. Tilsett sukker og rør rundt.

4. Smak til med salt og pepper.

Server kjøttbollene med tomatsausen og kokt ris eller pasta.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.