Høstens lammegryte

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Fårikålkjøtt kan gjerne brukes til andre retter enn nasjonalretten. Prøv denne gode gryta med tomater og oliven.

Ingredienser

  • 112 kg fårikålkjøtt
  • 3 ss olje
  • 2 stk løk
  • 3 båt hvitløk
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 3 dl vann
  • 1 ts salt
  • 112 ts pepper
  • 1 ts tørket timian

  • 1 ss kapers
  • 10 stk sorte oliven
  • 10 stk grønne oliven
  • 12 stk rødløk
  • 2 ss hakket frisk mynte

Slik gjør du

1. Brun kjøttet i olje. Hakk løk og hvitløk og la den surre med i noen minutter.

2. Ha i tomater, vann, salt, pepper og timian og la trekke på svak varme i ca. 60 minutter eller til kjøttet begynner å løsne fra bena.

2. Dryss over kapers, finhakket rødløk, oliven og mynte.

Server gjerne lammegryta med flatbrød, gode mandelpoteter og rømme.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.