Honningsmurt lammestek

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Den glaserte lammesteken serveres med freste grønnsaker, ovnsbakte halve poteter og krydret appelsin- og honningsaus. Søtt, litt sterkt og annerledes enn vanlig klassisk lammestek.

Ingredienser

  • Ca. 112 kg lammestek
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 2 dl vann

Appelsin- og honningsaus:

  • 2 stk finhakket sjalottløk
  • 1 ss olje
  • 5 dl ferskpresset appelsinjuice
  • 1 ss honning
  • 2 dl stekesjy fra stek eller kraft
  • 1 ss smør

Stekte båtpoteter:

  • 10 stk potet
  • 3 ss olje
  • 2 ts urtekrydder
  • 2 ts salt

Krydderglasur til smørning av lammesteken:

  • Saften av 2 stk appelsin
  • 2 stk finhakket rød chili
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk rosmarin
  • 2 ss honning
  • 1 ss søt soyasaus (kecap manis)

Grønnsaker med sting:

  • 1 pk aspargesbønner eller harrisotbønner
  • 1 stk rødløk i skiver
  • 1 stk rød chili i tynne ringer uten frø
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss smør
  • 250 g frisk spinat

Slik gjør du

1. Sett ovnen på 125 °C. Krydre steken og legg den i en langpanne. Sett et steketermometer midt inn i kjøttet. Hell i vannet og stek i ca. 3 timer til kjernetemperaturen viser 70 °C for rosastekt. 

2. Fres sjalottløken i 1 minutt i en kjele. Ha i appelsinjuice og honning. Kok ned til halv mengde. Ha i sjy/kraft og koke opp. Sil sausen og pisk inn smøret.

3. Vask potetene godt og del i båter. Legg dem i en langpanne og hell på olje. Bland godt. Dryss over salt og urter. Stek potetene på 225 °C i 20 minutter mens steken hviler. Bruk en spiss kniv for å se om potetene er møre.

4. Lag krydderglasuren ved å ha ingrediensene i en liten kjele og la alt koke ned til halv mengde. Kryddersausen skal tykne til nesten sirup. Hell krydderglasuren over steken og la kjøttet hvile 20 minutter på benken.

5. Fres løk og harricotbønner i smør og olje 2-3 minutter. Tilsett spinat og chili og fres videre i ett minutt.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.