Helt sprøtt med kalkun

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
20–40 min

Kalkunstrimler panert i knuste tortillaschips med ost blir herlig sprøtt!

Ingredienser

  • ca. 750 g kalkunfilet
  • 100 g knuste tortillachips (med ost)
  • 2 ss hvetemel
  • 1 stk eggehvite

salt og pepper

  • 3 dl olje til steking

Guacamole:

  • 1 stk avokado
  • 2 båt hvitløk
  • 1 dl hakket vårløk
  • 2 ss finhakket grønn chili
  • 3 ss lime- eller sitronsaft
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Ananascouscous:

  • 250 g couscous
  • 212 dl ananasjuice
  • 1 pk ruccula
  • 1 beger rød cherrytomat
  • 1 båt revet hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • 1 stk lime

litt kvernet salt og pepepr

Urtedressing:

  • 1 beger matyoghurt
  • 12 dl hakket frisk koriander
  • 1 båt revet hvitløk

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær kalkunfilet i strimler. Knus tortillachips fint inni en plastpose.

2. Vend strimlene i hvetemel, og rist av overflødig mel. Visp lett sammen egghvite. Dypp strimlene først i eggehvite og deretter i knust tortillachips.

3. Varm olje i en kjele til den er så varm at det bruser lett rundt en trepinne. Stek kalkunstrimlene gylne og sprø. Stek i flere omganger. Ha dem over på et papirhåndkle, slik at overflødig olje renner av. Dryss over litt kvernet pepper. Hold dem varme i ovn ved 75 °C.

4. Del avokado i to, ta ut steinen og mos fruktkjøttet med en gaffel. Ha på limesaft. Bland inn resten av ingrediensene, smak til og sett kaldt til den skal brukes. (La avokadosteinen ligge i blandingen frem til den skal serveres, så holder fargen seg bedre).

5. Kok coucous som anvist på pakken, men bruk ananasjuice i stedet for vann. Rør opp couscousen og bland inn hakket rucculasalat og sherrytomater delt i to. Drypp over litt god olivenolje og krydre med salt og pepper. Pynt med limebåter.

6. Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til og sett kaldt til den skal brukes.

Server nystekte, sprø kalkunstrimler med couscoussalat, guacamole og urtedressing.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.