Helstekt ytrefilet av svin med chorizo og rosmarin

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Svinefilet er både mørt og magert. Helsteker du fileten blir kjøttet saftig og godt. Her er en helstekt filet fylt med smakfull chorizo, hvitløk og rosmarin. Server gjerne en frisk og lett melonsalat til svinekjøttet. 

Ingredienser

  • 800 g ytrefilet av svin
  • 12 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 12 skiver chorizopølse
  • 2 båter hvitløk i tynne skiver
  • 5 stilker frisk rosmarin eventuelt persille
  • 2 ss smør til steking
  • 12 ts chiliflakes

Melonsalat

  • 1 skive grovt rugbrød i terninger
  • 1 ss smør til steking
  • 12 pose feltsalat
  • 800 g vannmelon i terninger
  • 12 stk galiamelon i terninger
  • 100 g fetaost i små biter
  • saft av 1 stk lime
  • 2 ss honning

Slik gjør du

1. Lag 5 snitt på skrå i svinefileten, krydre med salt og pepper. Legg skiver av chorizo, hvitløk og rosmarin i snittene. Bind fileten opp med hyssing.

2. Brun fileten godt på alle sider i en stekepanne med smør. Legg fileten over i en ildfast form og stikk inn et steketermometer i den tykkeste delen. Sett formen i stekeovn og stek på 125 °C til steketermometeret viser 70 °C. Dryss over chiliflakes og la fileten hvile i minst 10 minutter.

3. Stek rugbrød i en stekepanne med smør til det er sprøtt.

4. Vask salat og anrett den på et fat. Legg på biter av melon og ost. Ha på limesaft og honning. Dryss over stekt rugbrød.

Server saftig svinefilet med melonsalat.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.