Helstekt smørflyndre

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Smørflyndre blir også kalt mareflyndre, sleiptunge og hundetunge. Kjært barn har mange lokale navn. Fisken blir aller best på smak om den stekes med ben. Skal du lage den klassiske franske retten “Sole Meunière” bytter du ut Smørflyndre med Sjøtunge (Solea Solea).

Ingredienser

  • 1 stk sjøtunge , uten skinn, hode og hale
  • 1 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 1 ss smør til steking
  • 1 ss solsikkeolje til steking

  • 1 ss kapers
  • 1 ss smør
  • 1 båt sitron

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Krydre fisken med salt og pepper. Stek den i panne med smør og olje i ca. 4 minutter på hver side, avhengig av fiskens størrelse.
  2. Legg fisken over på tallerken og ha kapers og smør i panna. Ha kapers og smør over fisken og server umiddelbart.

Server med salat.

Skal du lage denne retten til mange kan du først brune hver enkelt fisk på begge sider og deretter legge dem i langpanne kledd med bakepapir. Stek i forvarmet ovn, 180 °C i ca. 6 minutter, avhengig av størrelse.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.