Hasselnøttvafler

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Se hvor lekkert vafler kan serveres! Bærene som serveres ved siden av kan varieres etter sesongen.

Ingredienser

  • 125 g hasselnøtter
  • 100 g smeltet smør
  • 100 g melis
  • 4 stk egg
  • 1 ts bakepulver
  • 300 g hvetemel
  • ca. 212 dl melk
  • 1 dl kremfløte

bittelitt salt

  • revet skall av 12 stk sitron
  • 4 ss grand marnier (kan sløyfes)

Slik gjør du

 1. Ha hasselnøtter i en tørr panne og rist dem. Avkjøl og gni av det meste av skallet mellom hendene.

 2. Ha nøttene i en matprosessor og kjør dem fint. Ta ut nøttene. Bland sammen resten av ingrediensene og kjør røren glatt. Tilsett hasselnøtter og revet sitronskall til slutt. La røren hvile 15 minutter.

 3. Stek vaflene og legg dem på rist.

 Server nystekte vafler med is, smeltet sjokolade og jordbær.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.