Hasselnøttrundstykker

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Over 60 min

Bak noen saftige rundstykker dekket med hakkede hasselnøtter. De smaker godt med en god ost til, eller som tilbehør til en varm suppe.

Ingredienser

10
Porsjoner
  • 312 dl vann
  • 500 g hvetemel
  • 50 g hakkede og ristede hasselnøtter
  • 50 g meierismør
  • 10 g havsalt
  • 25 g gjær

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Varm opp 3 dl vann til ca 37 °C, spar 1/2 dl vann til senere i prosessen. Bland gjær ut i  lunkent vann.

2. Hakk opp hasselnøtter og rist dem i en panne til de er lys brune.

3. Bland hvetemel og havsalt sammen med det lunkne vannet i en bolle. Elt godt. Bruker du kjøkkenmaskin, skal du kna deigen med elteklo i ca. 4 minutter på sakte fart. Øk deretter hastigheten og kjør i ca. 5 minutter. Underveis i elteprosessen skal du tilsette resten av vannet litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. Tilsett smøret og elt deigen til smøret er kjørt inn i deigen. La deigen hvile i ca. 1 time.

4. Ha deigen ut på et melet bakebord. Del deigen i ti emner og form til runde kuler. Rull emnene avlange og dypp dem i hakkede hasselnøtter.

5. Hev rundstykkene til dobbel størrelse. Snitt dem med skråstilte snitt med en skarp kniv, og stek i midten av ovnen ved 220 °C i 10-15 minutter til de er gyldenbrune. Avkjøl på rist.

 

 Kilde: Opplysningskontoret for brød og korn, www.brodogkorn.no

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.