Guacamole

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
Under 20 min

Guacamole er selvskreven som tilbehør i det meksikanske kjøkken, men passer også utmerket til sommerens grillretter. Bruk modne avokado, de smaker mer og gir en god og kremet guacamole.

Ingredienser

  • 2 stk modne avokado
  • 112 ss limesaft
  • 112 stk tomat
  • 1 båt hvitløk , revet
  • 12 stk finhakket rød chili
  • 2 ss finhakket frisk koriander
  • 12 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Del avokado i to. Hakk forsiktig kniven i avokadosteinen, vri kniven til siden og ta ut steinen. Mos avokado med en gaffel og press over limesaft.
Vær forsiktig når du gjør dette. Føler du deg ikke helt trygg med kniven kan du også fjerne steinen med en liten skje.

2. Del tomat i fire og skjær ut frøene med en liten kniv. Del tomatkjøttet i små terninger.

3. Bland most avokado og tomatterninger sammen med de øvrige ingrediensene. Smak eventuelt til med til med salt og pepper. Dekk til guacamolen og sett den kaldt til den skal brukes. 

Legg avokadosteinen i guacamolen, da beholder den sin fine grønnfarge.

Server biter av stekte tortillalefser til guacamoledippen, eller sett guacamole på bordet som en del av tacomiddagen. 

Se hvordan du kan holde guakamolen frisk lenger:

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.