Grovt brød med tranebær og rosiner

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
Over 60 min

Et saftig og søtt brød som passer fint til en god ost, eller som frokost eller kveldskos.

Ingredienser

Til to brød trenger du:

  • 1 l lunkent vann
  • 112 ss tørrgjær
  • 625 g hvetemel
  • 250 g sammalt hvete, grov
  • 212 dl solsikkekjerner
  • 34 dl linfrø
  • 34 dl sesamfrø
  • 12 ts salt
  • 1 dl tørkede tranebær
  • 1 dl rosiner
  • 12 dl olje eller smør

Slik gjør du

  1. Bland vann og gjær sammen til gjæren har blitt løst opp, tilsett resten av ingrediensene og elt til en bløt deig.
  2. La deigen heve i ca. 1 time til den har blitt dobbelt så stor.
  3. Smør brødformen med olje eller smør.
  4. Bruk en øse til og hele deigen over i formene. Deigen skal dekke ca. halvparten av formen
  5. Forvarm ovnen til 185°C
  6. La heve en gang til i ca. 1 time til deigen har hevet seg opp til kanten
  7. Stek brødet på midterste rille i ca. 50 minutter.
  8. Brødet skal være, gyllent og nesten til mørkt før det er ferdig.
  9. Ta brødet ut av formen og hvil det opp ned til det er avkjølt. 
    Brødet egner seg for steking i jerngryte eller vanlig brødform. Skjær det i skiver etter steking og frys de ned, så kan du ta ut så mange skiver du ønsker og varme de i brødristeren!
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.