Grove scones med bacon

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Herlige grove scones smaksatt med bacon, parmesan og timian. Disse kan du ha med deg i matpakken, enten det er på skole eller jobb. De smaker også nydelig som niste på en tur.  

Ingredienser

  • 100 g bacon
  • 12 ss smør

Scones:

  • 312 dl sammalt hvete, fin , eller grov
  • 412 dl hvetemel
  • 1 ts havsalt
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ss sukker (valgfritt)
  • 3 dl lettmelk
  • 4 ss rapsolje
  • saften av 12 stk sitron (valgfritt)

  • 100 g revet parmesan
  • 6 stilker finhakket frisk timian (eller andre urter)

Slik gjør du

  1. Fres baconskiver i en varm stekepanne med smør til det er sprøtt. Legg det over på en tallerken med kjøkkenpapir slik at fettet renner av. Grovhakk baconet.
  2. Bland det tørre sammen i en bakebolle.
  3. Ha i melk, olje og sitronsaft i bollen, og rør sammen deigen.
  4. Vend inn parmesan og timian. Hvis deigen føles klissete, kan du tilsette litt mer mel.
  5. Ha deigen over på et melet bakebord. Kjevle deg ut og stikk ut små scones med en kopp eller form. Fortsett til du har brukt opp all deigen.
  6. Stek sconesene midt i ovnen ved 200 °C i 12–15 minutter. Avkjøl på rist.

Nyt med litt smør eller en god ost.

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.