Grønn bønneburger

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Middels
Tid
20–40 min

Frosne soyabønner og kokte poteter er basisen i disse herlige, grønne burgerne. Får du ikke tak i soyabønner kan du erstatte dem med en boks godt avrente hvite bønner, men da får du ikke den friske fargen. Burgerne kan stekes både i stekepanne og på grill. 

Ingredienser

  • 200 g edamamebønner (soyabønner)
  • 200 g kokt og kald potet
  • 100 g usaltede, hakkede cashewnøtter
  • 2 båt hvitløk
  • 12 ts chiliflakes
  • finrevet skall av 1 stk sitron
  • 1 ts salt , gjerne urtesalt
  • 12 ts pepper
  • 2 ss olje til steking
  • 4 stk hamburgerbrød eller rundstykker
  • 2 stk avokado
  • 1 ss sitronsaft
  • 12 pakke spirer
  • 1 stk hjertesalat
  • 12 stk strimlet gulrot

Urtekrem:

  • 4 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 2 ts finhakket frisk timian
  • 14 ts salt
  • 14 ts pepper

Slik gjør du

  1. Kok bønnene etter anvisning på posen. Skyll i kaldt vann og la dem dryppe godt av.
  2. Kjør alt til en grov mos i en hurtigmikser. Det skal fortsatt være «krønsj» i nøttene. Krydre med salt og pepper.
  3. Form massen til 4 burgere, ca. 1 ½ cm tykke.
  4. Varm oljen i en stekepanne og stek burgerne til de er gylne på begge sider og gjennomvarme.
  5. Varm burgerbrødene og fordel salatblader og spirer på dem.
  6. Smak til avokadoen med litt sitronsaft, salt og pepper og legg en stor klikk på hvert burgerbrød. Legg på vegetarburgerne og topp med urtekrem og spirer.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.