Grillet teriyakibiff

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Enkel
Tid
40–60 min

Grillet teriyakibiff er en spennende og litt annerledes middagsrett. Siden retten består av løvtynne skiver av kjøtt, går det lynraskt å marinere. Hvorfor ikke prøve en asiatisk grillmiddag i dag?

Ingredienser

  • 800 g mørbrad av storfe
  • 1 pose teriyakisaus

Potetsalat:

  • 600 g kokt potet
  • 1 stk purre
  • 1 bunt reddik
  • 1 stk gul paprika
  • 1 stk rød paprika
  • 1 bunt frisk gressløk

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss eddik, 7 %
  • 1 ss limesaft
  • 12 ts salt
  • 12 ts pepper
  • 12 ts kajennepepper

Slik gjør du

Slik gjør du:

1. Skjær mørbradbiff i ca. 1 cm tykke skiver. Ha dem sammen med teriyakisaus i en plastpose og la kjøttet marinere i minimum 30 minutter.

Det er enklere å skjære løvtynne skiver av mørbrad hvis den er halvfryst.

2. Kok potet, avkjøl litt og del dem i skiver. Skjær purre, reddik og paprika i skiver,  finhakk chili og gressløk. Ha alt over i en bolle og bland lett.

3. Bland sammen ingrediensene til dressingen og hell over potetsalaten. Vend forsiktig slik at dressingen fordeler seg godt.

4. Grill kjøttet raskt på sterk varme ca. 2 minutter per side.

Serveres gjerne med ris. 

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.