Grillet spekepizza

Kategori
Kos
Vanskelighetsgrad
Avansert
Tid
Over 60 min

Ekte italiensk pizza med sprø bunn. Ikke så vanskelig å lage, men krever noe tid å forberede. Denne er stekt på grillen, men kan selvsagt stekes i stekeovn også.

Ingredienser

Pizzabunn:

  • 25 g tørrgjær
  • 8 dl hvetemel
  • 2 ts salt
  • 312 dl vann
  • 3 ss olje

Tomatsaus:

  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 stk rød chili uten frø
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket basilikum
  • 2 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss rødvinseddik
  • 112 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ts sukker

Fyll:

  • 300 g spekeskinke
  • 200 g blåmuggost
  • 2 stk tomat
  • 2 ss frisk oregano
  • 100 g ruccula

Slik gjør du

Slik gjør du:

  1. Bland sammen gjær, hvetemel og salt i en bolle. Hell i ca. halvparten av vannet og oljen. Rør godt med en tresleiv. Tilsett resten av vannet. Deigen skal være myk og lett å jobbe med, ikke klissete. 
  2. Kna deigen godt i 5-10 minutter på en melet arbeidsbenk. Lag deretter en rund ball, smør innsiden av bollen med olje og legg deigen i. Dekk over med plastfolie og la deigen heve seg til dobbel størrelse.
  3. Finhakk hvitløk og stek den forsiktig i olje i en gryte. Tilsett finhakket chili, oregano, basilikum og hermetiske tomater.
  4. La sausen småkoke i ca. 30 minutter. Smak til med eddik, salt, pepper og sukker.
  5. Del den ferdighevede deigen i fire. Kjevle hver leiv ut til de er runde og ca. 3 mm tykke.
  6. Legg den rå pizzabunnen på den varmeste delen av grillen. La den ligge til undersiden er gyllen. Pensle bunnen med olje, snu den og flytt den til en ikke del av grillen som ikke er fullt så varm.
  7. Smør utover et tynt lag med tomatsaus, ca. 3 ss, spar litt av kanten. Legg deretter på blåmuggost, spekeskinke og tomater i tynne skiver. Dryss over frisk oregano. Ikke bruk for mange eller for stor mengde ingredienser på pizzaen, da den har tynn bunn og fort kan bli bløt.
  8. Legg lokket på grillen og la pizzaen ligge på grillristen til osten smelter og begynner å boble. Legg over rucculasalat rett før servering. Drypp gjerne noen få dråper olivenolje over.

Tomatsausen holder seg godt i kjøleskapet minst en uke eller to. Sausen kan også fryses.
 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.